Ще получава над 4 хил. лева  Лидерът на ГЕБ Бойко

...
Ще получава над 4 хил. лева  Лидерът на ГЕБ Бойко
Коментари Харесай

Ето колко е пенсията на Бойко Борисов

Ще получава над 4 хиляди лева 

Лидерът на ГЕБ Бойко Борисов е публично пенсионер от декември 2023 година. „ Откакто се пенсионира /сега взема пенсия и депутатска заплата едновременно/, Бойко Борисов помъдря. Днес изясни, че постоянно е употребил алегории, че е на достолепна възраст “, написа политологът Калоян Методиев в своята фейсбук-страница от 31 януари.

За партийния водач таванът на пенсията не важи, защото съгласно Кодекса за обществено обезпечаване той не се ползва за хора, които са били президент и вицепрезидент, министър председател, ръководител на Народно събрание или парламентарен арбитър. Това значи, че Борисов взема цялостния размер на пенсията си, до момента в който редовите жители са лимитирани до 3400 лв..

По всяка възможност Борисов получава над 4000 лв. месечно, като се имат поради високите хонорари, които е взимал за другите управителни постове в страната.

Преди броени дни стана ясно, че заплатите на народните представители отново са нарастнали и главният им размер възлиза на 7032 лв., само че към тях те печелят и спомагателни средства  за присъединяване в комисии и заемане на управителни позиции.

След напускането на Десислава Атанасова, определена за парламентарен арбитър, нейното място в Народното събрание като началник на ПГ на ГЕРБ зае Бойко Борисов и по този начин заплатата му скочи до 9493 лв..

Източник: Ретро
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР